Årsmøde 2018: Selvkørende biler giver mere trængsel

Årsmøde 2018: Selvkørende biler giver mere trængsel
24. maj 2018

Udsendt som pressemeddelelse 23. maj 2018.

Vi har brug for et velfungerende vejnet, også selvom robotbilerne tager over. Ellers løber udgifter og trafik løbsk.


”Hvis ikke vi ændrer strategi og begynder at tænke langsigtet, så bliver det kun dyrere for samfundet, og trængslen vil ende med at løbe løbsk. Danske politikere er nødt til at arbejde sammen om at finde de bedste trafikløsninger.”

Sådan lød det fra Rasmus Prehn, som er trafikordfører for Socialdemokratiet. Han holdt et dedikeret oplæg ved Dansk Vejforenings årsmøde, den 17. maj 2018. Mødet havde fokus på den stigende trængsel og foregik i Rambøll i Ørestaden. Foruden Rasmus Prehn talte Ove Holm, underdirektør i Danske Vognmænd, og Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

De tre repræsentanter for politikere, brugere og myndigheder var 100 procent enige om, at behovet for en effektiv infrastruktur ikke bliver mindre med indtoget af mere automatiserede køretøjer.

Bind Danmark sammen
Det er også Dansk Vejforenings holdning, at vi med selvkørende biler ikke får mindre brug for gode veje. Den stigende trængsel fortjener derfor en langt højere placering på politikernes dagsorden.

Dansk Vejforening bifalder fokus på langsigtet planlægning og politiske løsninger på tværs af partifarver. Sidste år bød foreningen ind med ”En masterplan for vejene frem mod år 2040”. Vores bud på, hvordan vi i fremtiden binder Danmark sammen og forebygger trængsel.

Meget aktuelt satte både Rasmus Prehn (S) og Villum Christensen (LA) også ord på udfordringerne med Finansministeriets regnemodeller. En debat og udvikling, som Dansk Vejforening vil følge med stor interesse.

 

Se præsentationer:

Hvad koster trængsel for brugerne af vejene?
v/underdirektør Ove Holm, DTL

Fremtiden på vej - Er vores veje klar til selvkørende biler?
v/afdelingsleder Andreas Egense, Vejdirektoratet
A-medlemmer