Folketingets åbning og uambitiøst lovkatalog

Folketingets åbning og uambitiøst lovkatalog
1. oktober 2019

Folketinget åbnede tirsdag den 1. oktober, og statsminister Mette Frederiksen lagde ud med en tale, der lagde vægt på værdier som velfærd og naturligvis den grønne omstilling. Samtidig er den 1. oktober også dagen, hvor lovkataloget af den 1.oktober 2019 blev offentliggjort.


Grøn omstilling

Statsministeren nævnte konkret i sin tale, at Danmark har verdens bedste grønne virksomheder, og nu skal resten af erhvervslivet også med. Det kan vi ikke være mere enige i i Dansk Vejforening. Her står vores medlemmer klar med løsningerne til den grønne omstilling af transportsektoren.

Velfærd

"Velfærden er blevet slidt". Det var statsministerens ord under talen.  I Dansk Vejforening mener vi også, at det er velfærd, at der er et vedligeholdt, veludnyttet og veludviklet vejnet, vi kan køre på. Og for at det ikke skal blive slidt, kræver det en større prioritering. Det er kun til gavn for væksten, og en vigtig parameter for, at vi alle kan nå på arbejde til tiden og ikke mindst hjem og hente vores børn, uden unødig ventetid på landets motorveje. 

Lovkataloget af den 1. oktober 2019

Indenfor vejområdet er der i det fremlagte lovkatalog pr. 1. oktober 2019 lovforslag om en Nordhavnstunnel beliggende i Nordhavn i København samt en erstatningshavn. Lovforslaget beror på en aftale mellem staten og Københavns Kommune – ”Princip­aftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavn” fra juni 2014. I Dansk Vejforening anser vi de planlagte lovtiltag på vejområdet for uambitiøse. Der er behov for væsentligt, større og langsigtede investeringer for st sikre udvikling af velfærd og en stærk vejsektor, hvor de mange kompetencer kan fastholdes til at bidrage i den grønne omstilling. Vi håber at lovkatalogets planer snarest følges op af en samlet langsigtet infrastrukturplan bredt forankret i Folketinget.
A-medlemmer