Nyt initiativ fra regeringen: Undersøgelse af ny motorvej i hovedstadsområdet

Nyt initiativ fra regeringen: Undersøgelse af ny motorvej i hovedstadsområdet
21. januar 2019

For at forbedre fremkommeligheden i hovedstadsområdet vil regeringen som led i sit hovedstadsudspil igangsætte en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen.


Samtidig igangsættes en planlægningsundersøgelse i den nordlige del af Ring 5 med det formål at forbedre beslutningsgrundlaget for eventuelle indsnævringer i korridoren. 

Et positivt og spændende forslag, synes vi i Dansk Vejforening. I vores "Detbatoplæg for en masterplan for vejene frem mod år 2040" foreslår foreningen også en Ring 5, som er nødvendig, hvis vi skal have gjort op med den stigende trængsel på vejene i og omkring hovedstaden.

"Biltrafikken på Sjælland stiger kraftigt i disse år, og det koster samfundet rigtig mange penge, når vi spilder tiden på at holde i kø. Vores undersøgelser viser, at det på sigt ikke vil være nok at udvide de eksisterende motorveje i ringforbindelserne for at afhjælpe det pres, der er på vejene. Derfor vil vi nu undersøge mulighederne for at lave en ny motorvej, der kan lede noget af trafikken uden om København, udtaler transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

Forundersøgelsen af motorvejsstrækingen vil kunne gennemføres på to år og får Dansk Vejforenings fulde opbakning.

Link til pressemeddelelsen her

 

 

 
A-medlemmer