Transportens Dag 2017: Transport i fremgang

Transportens Dag 2017: Transport i fremgang
20. september 2017

Den 18. september blev DI Transports årlige Transport Konference afholdt.


DI Transports formand, Anne Kathrine Steenbjerge, bød velkommen til dette års transport konference, og herefter bød dagen både på spændende oplæg, en transportpolitisk åbningsdebat og en spørgetime med trafikordfører.

Oplæggene
Frank Madsen fra PA Consulting, lagde ud med at fortælle om megatendenser og hvad vi som samfund og virksomheder kan forvente os. Her var det Mobility-as-a-Service (MaaS), der var omdrejningspunktet for fremtidens transport.

Derefter fortalte Thomas Lund-Sørensen fra center for Cybersikkerhed om vigtigheden i at beskytte sig mod potentielle cyberangreb.

Sidste oplægsholder, Daniel Birkholm fra Companyoung, forklarede hvordan transportbranchen - virksomheder såvel som brancheforeninger - kan blive bedre til at finde og tiltrække de unge talenter som nye medarbejdere. Det blev her understreget at det for en ældre branche, som transportbranchen, er vigtigt at kende og anerkende de nye generationers mentalitet og arbejdstilgang.

Transportpolitisk åbningsdebat
Transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen, holdt en tale med hovedemnerne Frihed, Fremgang og Fremtid, hvor han blandt andet fremlagde transportpolitikken i det nye finanslovsforslag.

"Nu er det vejenes tur" sagde Ole Birk Olesen, der dog også understregede, at dette selvfølgelig vil kræve opbakning fra et flertal i folketinget.

Spørgetime med trafikordførere
Deltagerne i salen stillede spørgsmål til trafikordførerne Villum Christensen (LA) og Kristian Pihl Lorentzen (V), og snakken bevægede sig vidt omkring takster på storebælt, togfonden, penge til vejene, lufttransport mm.

Kristian Pihl Lorentzen var kritisk over for den eksisterende togfond, og Villum Christensen bakkede op om, at der i det mindste skal være en realistisk balance mellem udgifter til vej og bane i forhold til det antal personer, der benytter sig af dem.

"Vi skal have iværksat en samlet langsigtet infrastrukturplan frem mod 2030. Det er uholdbart at vi har tre forligskredse og derved bruger pengene i øst og vest. Danmark skal have en samlet plan." (Kristian Pihl Lorentzen)
A-medlemmer