Udflugt til Fjordforbindelsen Frederikssund

Udflugt til Fjordforbindelsen Frederikssund
15. juni 2018

Tirsdag den 12. juni, var Dansk Vejforening sammen med VEJ-EU og interesserede medlemmer ude at besøge Fjordforbindelsen Frederikssund, hvor vi fik et spændende indblik i det store anlægsarbejde.


Projektchef Henrik Vincentsen fra Vejdirektoratet lagde ud med et spændende oplæg om projektet. Her kom han blandt andet ind på følgende emner:

 

Projektchef Henrik Vincentsen holdt oplæg om projektet.

 

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund, og knap 1,4 km vil ligge på en højbro over Roskilde Fjord mellem Marbæk og Tørslev Hage. Hele projektet er budgetteret til at koste ca. 2 mia. kr., og forventes at åbne for trafik i 2019.

Noget af det særlige ved dette konstruktionsarbejde er den anlægsteknik, som anvendes. Det er nemlig ikke en teknik, man normalt ser i Danmark.

 

Efter det faglige oplæg drog deltagerne ud på byggepladsen for at se det igangværende arbejde. Undervejs supplerede projektchefen med uddybende information om byggeriet, og der var her rig mulighed for at stille konkrete spørgsmål.

 

Projektchef Henrik Vincentsen viste deltagerne rundt på byggepladsen og forklarede om detaljerne i konstruktionens elementer.

 

Projektet gør brug af en kæmpemæssig kran, der er specielt fremstillet til netop denne type brokonstruktioner.


Se oplægget om projektet v. Henrik Vincentsen fra Vejdirektoratet i pdf her.
A-medlemmer