Skip to main content Skip to footer

Stort fremmøde til Vejpolitisk Debat 2024

Den 10. oktober åbnede Dansk Vejforening dørene til den 10. udgave af Vejpolitisk Debat, som er blevet afholdt hvert år siden 2015.

I år bestod panelet af transportordførerne fra de tre regeringspartier, nemlig Peter-Juel Jensen (Venstre), Peter Have (Moderaterne) og Thomas Jensen (Socialdemokraterne). Mødet blev åbnet med et oplæg med titlen "Er der råstoffer nok?" af Søren Ewald Jensen, som er formand for foreningen Danske Råstoffer. Oplægget kritiserede IP35 for ikke at inddrage en råstofplan, og pegede på nødvendigheden af en national råstofplan. Oplægget blev taget godt imod af transportordførerne, der også ser behovet for en råstofplan.

Der var også tid til en transportpolitisk runde, hvor der blandt andet blev drøftet indenrigsflyvninger, midtjysk motorvej og kattegatforbindelse. Naturligvis også IP35, som stadigt holder og vil blive gennemført.

Afslutningsvist fik vi besøg af Miljøminister Magnus Heunicke, der fulgte op på debatten omkring råstofsituationen, som planlægges til at komme på finansloven til næste år. Råstofsitutionen er ikke "lige til", og ifølge ministeren en hård politisk nød at knække. Men der arbejdes på det, og der skal findes en løsning.

Vi takker endnu engang Venstre for lån af deres gruppeværelse, og vi ser frem til at komme tilbage til næste år.